Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 19:46 - Пир по време на чума или да живееш модерно в България
Автор: zulu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8510 Коментари: 44 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Иде ми да седна, да пия и да плача и пак да пия и така докато всичко свърши!!!

Поне ще съм част от нон-стоп  алкохолната веселбата в тази държава със столица „Най-най Син сити Версай”, па дано успея да преглътна правилата за оцеляване, наложени от модерни малоумници в маркови костюми и скелетоподобни красавици със силикон за милиони и акъл колкото зелено грахово зрънце.

Ако не знаете как се живее модерно, нека да ви светна!!! Днес се проинформирах от един блог, че трябва да поддържам анорексично тегло с помощта на амфети, които се пият по схема и  да „спя” само по веднъж с един мъж! Дали се изненадах – не! Просто все си мислех, че това са дрънканици на мутиращи тинейджърки, ама откъде у тях толкова акъл за подобна „философия” за модерния живот?

Като се замисля, всеки ден някой мъж обяснява, че жените не могат да мислят, да карат кола, няма велики открития направени от жени, оказа се че няма и велики книги написани от жени, няма велики жени философи, а бе с една дума – калпавата част на човечеството са това жените! Стават само за едно, та потребяваш ги и ги хвърляш – това е стандарта (като в онзи стар виц)!

Но тези ми ти жени в България, особено младото поколение, са приспособим вид – намерили са начина да се адаптират към този модерен начин на живот!!! А са и находчиви – използват благата, създадени от мъжете – и разпространяват новата „библия” на съвременната жена!!

Да де, ама ние, дето по-трудничко схващаме (сигурно е от възрастта и грешното възпитание) какво да правим? Ами то се оказва, че такива като мен и децата си възпитаваме грешно, та ги обричаме на постоянна депресия и комплексираност! И ако за мен една голяма част от живота ми е минала, родила съм деца, които не стига че ще живеят в държава в състояние на постоянен преход от лошо към по-лошо, ами няма да мога да стана и щастлива майка на булка в бяло….

Само че искам да ви кажа, че отказвам да съм „модерна” жена, не искам секс за една нощ и тефтерче с имена на трикраки еднодневки!!

И понеже нали  всичко „умно” идва от мъжете, от тях очаквам да променят и пренапишат с наша помощ „библията” на модерната жена, за да можем да остареем с деца и внуци,  а и с достойнство! Нека да пренапишем сценария на порно риалитито „живот” в България! В името на любовта, в името на самия живот….

 



Тагове:   България,   модерно,   Пир,   чума,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Ами то всеки зевзек може да е изтъ...
21.10.2008 19:59
Ами то всеки зевзек може да е изтърсил глупост за "еднократния секс", но защото им е удобно на тези "секси кукли" за това са го запомнили и го изпълняват иначе....

Та, без женско участие, няма да се промени тази мода.

цитирай
2. krotalka - Споко(така се изразява синчето),
21.10.2008 19:59
нищо ново под слънцето, след някоя и друга година, тия дето проповядват тоя начин на живот, ще се кротнат. Годините ще си кажат своето и щат не щат, ще разберат, че живота не е безкраен купон...
цитирай
3. анонимен - а
21.10.2008 19:59
Е айде стига сте слагали всички под един общ знаменател! Не всички от "младото поколение" са такива, каквито ги описвате!
Освен това, ако попитате майка Ви, сигурно ще Ви каже, как нейното поколение е два пъти по-добро и Вашето има много да учи, нищо не разбира, много е неваспитано и т.н. Всяко поколение си мисли, че е по-добро от следващото, което е супер деградирало... Сигурно е от възрастта.
цитирай
4. zulu - turbo4
21.10.2008 20:04
Е, аз съм жена и знам, че не мога да звуча толкова убедително.... но не виждам нищо лошо в такова мислене, дори и да е старомодно!!
цитирай
5. zulu - cefulesteven
21.10.2008 20:05
това казвам и аз!!!
цитирай
6. zulu - анонимен
21.10.2008 20:06
Точно заради това го написах този пост, защото не искам всички да сме под този знаменател!!!
цитирай
7. zulu - Марине,
21.10.2008 20:12
сигурно съм сбъркала я "схемата", я амфетите! :)))
цитирай
8. zulu - krotalka
21.10.2008 20:21
Евала за оптимизма!!! И аз не си ги слагам на "сърце" такива "философии", но лесния живот и купона увлича!! :)))
Но, кой както акъл или друг орган го учи, така да живее!!
Само си казах мнението!!
цитирай
9. krotalka - Оптимист съм,
21.10.2008 20:37
защото не съм забравила, как преди години и за нас говореха(имам в предвид моето поколение), че сме разюздани и нищо няма да излезе от нас! Слушахме Битълс, танцувахме туист, носехме минижуп и т.н., все непростими грехове в очите на по-възрастните...
Човек не трябва да забравя младоста си....
цитирай
10. zulu - krotalka
21.10.2008 20:44
Не бъркай танците с наркотиците като начин да поддържаш 48 кг при ръст 176!!!
Аз не забравям, защото още танцувам по цели нощи, но предпочитам солети пред амфети!! :)))
цитирай
11. cefulesteven - zulu -
21.10.2008 21:06
Порно - риалитито на практика. Това което много често споменаваш напоследък. Да ти кажа, не намирам много еротичност в подобни мацки. Много външна, изпразнена от съдържание ми изглежда "модерната вулгарност". Сляпо подражание на проява на страст, защото просто като че ли липсва другата.
Развратност по принципи! Това е гати абсурдния оксиморон. Няма го греха, няма го изкушението. Всичко е нормално щото така трЕбва, така сме модерни...
Кукли, какво да кажеш повече.
цитирай
12. zulu - cefulesteven
21.10.2008 21:11
Така е, прав си!!! Кукли, ама това се търси, това се "харчи"!!!
"Бъди слаба и мълчи" (за да те обичам, пардон - ч*кам!) - егати девиза!!! :)))
цитирай
13. gahan11 - До всеки успял и готин мъж, стои умна и светната жена
21.10.2008 23:09
Това е Вашият смисъл в живота ;-)
Всички са щастливи ;-)
цитирай
14. zulu - gahan11
21.10.2008 23:12
Амин!! ;))
цитирай
15. анонимен - M
22.10.2008 00:08
i tova e samo na4aloto..
цитирай
16. vani44 - vani-44
22.10.2008 10:05
Дом прекрасен дом.....всичко почва и свършва в дома ни. Само казвам че за това сме майки за да покажем на малките и да ги убедим да не си вредят.Понякога модерното и лесното води до провал.Когато е нужно сами да преоткрият вече писани истини то нека се блъскат може да е за добро.
цитирай
17. razcvetnikov - zulu
22.10.2008 10:11
Така е... всичко това е истина. Деградацията на обществото е стигнала най-ниската си възможна точка. И двата пола са оглупяли до безумност.
И тия модни списанийца, светски клюки, диети и тем бподобни простотии ... са за такива хора. Хора без никави интереси в нищо. Просто марионетки и жертви на "модерния" начин на живот. Няма морал в тях. Дори бих казал, че са едни еднодневки.
Целия ни живот се превърнал в една еднодневка.
цитирай
18. zulu - razcvetnikov
22.10.2008 10:23
Така де, но еднодневка или не - друг нямаме! Което пък казано така, у повечето хора предизвиква желание за живот на бързи обороти, лесни и неангажиращи връзки - важно е купона живот на върви! Ако се зачетеш тук и там, ти става ясно, че светът скоро ще свърши (последната дата, която видях е 2012), кризата по света е голяяяяма, у нас - тепърва ще се "сринем", да не говорим и за други още по-черни сценарии... Та, това мислене, май до до там води!! Омагьосан кръг, някакъв!
Дори и края на света да идва (пу-пу, да не дава господ!), по-добре да ги изживеем тези години пияни от любов, а не като надрусани анорексички из леглата на псевдо-мачовци! Така си мисля..
цитирай
19. анонимен - Ами всичко е мода и си има както по...
22.10.2008 10:36
Ами всичко е мода и си има както положителни, така и отрицателни страни. Преди много хубаво ли е било като жените е трябвало да се пазят едва ли не за сватбата и да бъдат само с един мъж, не смеещи да направят първата крачка и да експериментират. Е, сега пък е другата крайност - пълна програма и много мъже. Мъжете винаги по един или друг начин гледат да прецакат жените и да им напомнят, че за нищо не стават. Така че на жените не им остава нищо друго освен да играят по правилата и да манипулират мъжете. Всяка жена знае колко лесно е това.
цитирай
20. vani44 - vani44
22.10.2008 11:15
Много по-лесно ще маниполираш с мозък в главата и с достойнство и ще имат респект от теб,отколкото със кокали и задник.
цитирай
21. gothic - Чест ти прави, че разсъждаваш по ...
22.10.2008 11:34
Чест ти прави, че разсъждаваш по този начин!!! Защото съм виждал и обратното - жени, които вместо да възпитават дъщерите си, се "възпитават" от тях - в духа на "ценностите" на Космополитан и "Секса и града" и често изглеждат мегажалко....
цитирай
22. zulu - gothic
22.10.2008 11:42
В крайна сметка, в края на деня се оказва, че за едната чест сме живели.... :))))
Космополитън и Секса и града не са най-лошото, което могат да се случат на едно момиче, ако се четат и гледат с ум!! ;)))
цитирай
23. vani44 - vani44-gothic
22.10.2008 11:59
Ако си положил труд и време,за детето си ,няма лошо да научиш нещо от него,защото то ще те е надминало.Знам от опит и се радвам затова.А колкото до списанията ифилмите то умния човек ще извлече есенцията.
цитирай
24. bros - Хехе!
22.10.2008 12:12
Причините са комплексни и бая оплетени за подобно поведение. Страшното идва с чисто физическото изтощение, съчетано с емоционалната дупка и неудовлетворение, която който и да е индивид, изповядващ подобен начин на живот, независимо от пола, копае в себе си. Просто, скоро ще има бум на изтрещели 20-и-нещо годишни и ше напълнят клиниките. Вие му мислете, мамчета и татенца! ;)
Тъжно, но факт! Sorry!
цитирай
25. razcvetnikov - Re: zulu
22.10.2008 12:13
Амфетки, боклуци...Добър ден Европа!
Гледат се някакви сериалчета. Не се четат книжки. Да не говорим за някакво по-серозно отношение и мислене. Тогава биваш заклемен, като идиот.
А да... и тоя подход на постоянно плашене.
Криза е ! Глобална криза ! Всичко всеки момент ще се сгромоляса, затова живеете като отвързани. Мисля, че нарочно го използват медийте. Постоянно да ти насаждат едно чувсто на нещастие, напрежение и страх. За да ни карат да им гледам глупавите новини.
Според мен тази страна никога не е била толкова зле, в аспекта на здравото мислене. Всеки си живее в някаква вселена и си мисли, че това е истинатата за света. Цялото общество живее в някаква шизофрения. Едно се говори, а се прави съвсем друго.
Откачена работа.
цитирай
26. gothic - Зулу, Вани. . . прави сте! Когато има ...
22.10.2008 12:13
Зулу, Вани...прави сте! Когато има преливане между поколенията и взаимно влияние в положителна посока, това е прекрасно. Аз говря за едни други случаи...когато от съответните списания и филми се извлича тази, другата есенция, дето е с лееееека миризма на тоалетна. Имах пред вид и майките, които без да са научили дъщерите си да живеят, мислят, чувстват и изглеждата като Жени се учат от тях как да "живеят" "модерно"...
цитирай
27. zulu - razcvetnikov
22.10.2008 12:37
Да, прав си!! Теория на страха в действие - луд народ, но в подчинение.....
цитирай
28. zulu - gothic
22.10.2008 13:04
По мое мнение, всеки израз, изречение, който съдържа думата "модерно", не означава, че го превръща в правило и пример за следване!
Ето ти пресен пример: модерните боти, тип чайници - нито са обувки, нито са ботуши - стигат до глезена, така че като ги обуеш, краката ти да приличат на побити римски колони, скъсени при това!!! И ако добавиш едно минижупче, па и едно фигурално клинче - все модерни нещица - става "красота"!!!
Ами и има и маминки такива....
Това беше от веселите примери!! :)))
цитирай
29. compassion - Много отгоре - отгоре...
22.10.2008 14:00
В този сайт е трудно да се стигне до причинно-следствените връзки. Идете за информация в сериозните издания и ще попромените вижданията си (надявам се)....да, от мисленето започва промяната
цитирай
30. adiveil - Всяко поколение преосмисля цен...
22.10.2008 14:41
Всяко поколение преосмисля ценностите на предходното. Нормално е. Лошото е, когато я няма здравата основа, върху която да стъпи, докато го прави. Ужасявайки се понякога от писанията на някои млади госпожици, се питам къде са тия родители, какво е това, по-важното, с което се занимават, вместо да обърнат внимание на децата си? Не знам кога сме му изпуснали края като общество, но е факт. Факт е и че нещо се е случило с българското семейство. А щом ние, "големите", не сме запазили достойнството си на хора, откъде да го придобият децата? Все пак е хубаво да си напомняме от време на време, че ние сме тези, които до голяма степен определят техния начин на живот.
цитирай
31. zulu - до анонимника,
22.10.2008 15:34
чийто коментар изтрих, защото искам и защото мога!!!
Колкото до жените философи, чети бе момче, като започнеш от Хипатия Александрийска, минеш през Аспазия и т.н. .... Платон и Сократ са ги признали, но ти, явно, си велик анонимен мозък....
А колкото до това, колко е моят акъл - не го мисли, не си затормозявай каквото имаш там в главицата!
Поздрави!
цитирай
32. zulu - adiveil
22.10.2008 15:53
Много ми се иска да имам отговори, да знам рецептите, но уви....
"Все пак е хубаво да си напомняме от време на време, че ние сме тези, които до голяма степен определят техния начин на живот", много хубаво си го казала!!
Поздрави!!
П.С. Страхотни са стиховете ти!!! :))))
цитирай
33. gothic - А пък и като добавиш поведението тип ...
22.10.2008 16:23
А пък и като добавиш поведението тип "мама се държи като нахакана тинейджърка", пародията е пълна...Жените са най-секси и привлекателни, когато са Жени...:))))
цитирай
34. zulu - gothic
22.10.2008 16:38
.. и когато нежно "внушават" онова гъделичкащо "усещане за Жена" ....
... ефекта на ненатрапчивия чар на духовна и физическа красота.... даааа :))))
цитирай
35. gothic - Именно. . . Не отговарям за другите ...
22.10.2008 17:10
Именно...Не отговарям за другите мъже, но на мен точно това ми действа, а не силикона, пъпчетата с пиърсинг и поличката до ръба на чорапите....:)
цитирай
36. rummi - жената си е женар винаги е модерно да съм жена
23.10.2008 10:33
да съм жена никога не е било демоде :-))))))))

а кво си представя някой си и как му/й се струва, че трябва да изглужда, живее и работи жената не ме интересува особено.

защото си имам свои виждания по въпроса и съм заета да си ги реализирам.

хубав постинг, благодаря на авторката.
цитирай
37. анонимен - mitternacht
23.10.2008 11:12
abe... ne znam kakvo mislim za vas, jenite, ama posle vinagi vi padame v krakata :) Tova e jestokata istina.A dali 6te ni podadete ryka ili 6te ni sma4kate zavisi vinagi samo ot vas :)
To be in love is so fucking strange!!!
цитирай
38. zulu - rummi
23.10.2008 12:01
С малко закъснение, благодаря ти за кометара!!
Даже много е модерно да си жена - увеличва се и броят на мъжете, които искат да са жени!! :))))
Аз си "падам" повече по това да създавам мода, а не да следвам модни клишета!! :))
Поздрави!!
цитирай
39. zulu - анонимен - mitternacht
23.10.2008 12:03
... but it feels so bloody great!!! :))))
цитирай
40. ukelichko - Това е само малка част
23.10.2008 16:35
Да това е само малка част от живота в България. Тук всичко е наопаки. Чалгарките със мрежестите чорапогащноци и синджирите се приемат за стилни. Бизнесмените ни приличат на бизони и са невероятно тъпи. Политиците колкото по-продажни са толкова по голям рейтинг имат. Тоест ако си съвестен, трудолюбив, възпитен, не си алкохолик и наркоман според обществото си скапаняк.
цитирай
41. zulu - ukelichko
23.10.2008 16:38
Уви, за жалост си прав.... моного прав!!!
Но, да не ти пука - живей напук по твоите "стандарти", игнорирай ги (доколкото можеш).... :)))
цитирай
42. rummi - @42, не мислиш ли при това положение,
23.10.2008 17:04
че "популярността" е дело само на медиите които правят PR, а "високите" рейтинги - на платени статистически данни?

май само децата и наивниците им вЕрват.

цитирай
43. pharrelly - Всичко това което казвате е така, но се замислете кои е виновен за това
24.10.2008 15:17
Да прави сте, живота в нашата татковина са много обсурдни, но кое е виновен за това? Според мен ние самите не мислите ли? Нещо ми омразна да слушам за това колко жалко и просташко било да се слуша чалга да со носят маркови дрехи да се кара хубава кола, ама като отидеш в някое такова заведение място не можеш да си намериш, не може6 да си паркираш колата от скапи коли и виждаш наи новите колекции на модните дизаинери. Според мен не парите, колите, дрехите и т.н. са ни проблема. А това че нямаме морал и възпитание и че няма да можем и нашите деца да възпитаме. Всички правим от с..ка до атомна бомба за пари. Едни крадат, други се продават (във всеки един аспект на думата), да груги лижат гъзове. Така че колко процента от нас не влизат не правят нито едно от изброените аз поне мисля 0. Така че аиде стига сме се оплаквали и говорили колко е кисело гроздето.
цитирай
44. zulu - pharrelly
24.10.2008 16:15
Виновни сме всички!!! Стига с това прехвърляне на вината! Виновни сме за това, че нямаме ясни морални критерии (и моля, не съм моралист, пуритан...)! Виновни сме за това, че си затваряме очите - утре това може да е твоята дъщеря, която отслабва с наркотици, докато ти правиш пари, за да си "някой" в обществото на поклонниците на зелените гущери! Кое грозде е зелено и високо?! Единственото зелено грозде, което предпочитам да си остане зелено за мен, е тази част от общесвото, която си затваря очите за всичко, свива рамене, няма мнение, псува другите, прескача падналия на тротоара, бяга без да се обърне, ако бият някой на улицата - бездушните скотове!! Няма да си трая, само защото си мисля, че на шепа идиоти така би им било по-удобно - цял народ да чете жълти вестници, да гледа и слуша жълти предавания, където главните герои са силиконови кукли от списъци за чичковци с пари!! Ако ти, ако аз.... ако ние не мислим така, не възпитаваме децата си така, ако си повярваме...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zulu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 597237
Постинги: 113
Коментари: 1226
Гласове: 7588
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930