Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 14:49 - Убийствени размисли в движение
Автор: zulu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5545 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2008 14:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Кой помни Осман Октай, а Гюнер Тахир?! Дори и да не ги помните, те сякаш са чакали такъв „удобен повод” като (само)убийството на Ахмед Емин, за да грабнат микрофона и да започнат да ни заливат с пикантерии, догадки, прогнози – коя от коя по интересни и, естествено, убийствено страховити.

Но ако човек седне спокойно и размисли, се оказва, че много логични въпроси изникват, но дали има и логични отговори, и по-важното, този/тези, които знаят отговорите дали ще проговорят?!

Какво помня аз за Осман Октай, при положение, че почти не се интересувам от политика, но и не страдам от амнезия! Имаше период след като се „отлюспи” от ДПС, когато даваше едни обширни интервюта на всеки, който поискаше, в които ни обясняваше за любовта си към „неговата мила дама” и споделяше за новите си модни маркови покупки от Италия. Всичко това гарнирано със стилна снимка, от която благо ни се усмихваше като от реклама на соларно студио бившата лява/дясна (така и не запомних коя) ръка на Ахмед Доган.  Пак там по онуй време Октай имаше много сериозни политически претенции за лидерство, критикуваше авторитарното управление на Доган, говореше за ДПС монопола над турското етническо малцинство, закани се да разруши този „порочен” модел (от който бе неделима част) и т.н. и т.н. думи, само кухо-кънтящи думи… Знаеше ли Октай „страшни” тайни за ДПС и Доган? Сигурно – след толкова години заедност, дори бяхме свикнали да ги наричаме „светата троица на ДПС”: Доган, Октай, Лютфи – почти никъде не се появяваха по отделно. А защо никога нищо не каза? Освен скандални подробности от личния живот на Доган, които и сега в никаква връзка пак се появиха във вестниците, странно преплетени с новината за смъртта на един човек.

А момчето-чудо на ДПС – Гюнер Тахир?! И той си мислеше, че електоратът на ДПС е достатъчно многоброен и под родопското слънце има място за повече от един лидер! Тахир пък, дори не можа да измисли име на своята партия, различно от ДПС, просто добави едно „Н” – НДПС! И потъна в политическо забвение, като му се наложи да преглътне и етикета „персона нон грата”, лепнат му от официална Турция. Сега, според него, чорапът ДПС започва да се разплита?! Умно, ама и Тахир беше една бримка от този чорап!!

Дали ако някой искаше да „притисне” Октай и Тахир, за да издадат тайните на Доган, нямаше да успее? Или те са „по-ербап” от покойния Емин? Та сега ни внушават, че Емин е щял да се огъне и да проговори? Съмнявам се… много се съмнявам… А и не е нужно да „притискаш” някой, просто защото живеем във времена, в които важи максимата „което не се купува с пари, се купува с много пари”.

За Ахмед Доган е казано, писано, коментирано, говорено, показвано, сочено, тълкувано…. Истината, цялата истина, не вярвам някой да я знае!! Иначе как би могъл да е единственият политик, който толкова години е лидер на партията си, коалиционен партньор в почти всяко правителство след ’89 г., фактор, с който се съобразяват, че и балансира на раменете си крехкия етнически мир в България! Може да не харесвате Ахмед Доган, но не можете да не му признаете, че е дълготраен политически актив на Републиката! А той направи така, че никой да не може да си позволи лукса да го игнорира!

Не мога да спра да се чудя, ако Емин се е (само)убил, какво го е принудило да предприеме такъв краен начин за „измъкване”? Или ако трябва да перифразирам стария виц за папагала, който за назидание, че поръчал много нафта, бил разпънат на стената, срещу разпятието на Исус Христос, и като разбрал, че Исус е на кръста от 2000 години, не могъл да се начуди колко ли нафта е поръчал, та така са го наказали!! Та, какво е знаел Емин за „нафтата”, че да го (само)убият?!

Единственото интересно събитие, което би хвърлило малко светлина, ще бъде реакцията на Ахмед Доган – все пак целта е той! Ако можем да вярваме на новинарските репортажи, Доган не е излизал от деня на смъртта на Емин, а според мен, е изпаднал в тежък запой, който ще е нищо в сравнение с махмурлука, ако намери сили да избере да изтрезнее!

А аз, да ви кажа, сто кила ракия давам, само да мога пия една ракия с Ахмед Доган в сарая, че да ми каже как я вижда тази криза и какво да се прави, че да знам да си стягам ли куфарите…

Защото когато атовете се ритат, най-добре да си през девет планини, та на тропически остров… викам…

 





Тагове:   Движение,


Гласувай:
0



1. lelya - Направо е смешно, че ги говорят сега ...
21.10.2008 15:02
Направо е смешно, че ги говорят сега такива. И жалко. Къде бяха до сега? А и сега мънкат и го усукват.
цитирай
2. zulu - lelya
21.10.2008 15:17
Важното е да ти пишат и споменават името! А те отдавна няма какво да кажат... устите са им заети ;)))
цитирай
3. rummi - това с тропическия остров ми хареса -
21.10.2008 15:18
добра идея отвсякъде.
цитирай
4. zulu - ketbaloo
21.10.2008 15:19
Така е, мили хора сме - като пием, обикновено, не (по)връщаме!!!
цитирай
5. zulu - rummi
21.10.2008 15:20
нали?! сега го търся на картата!!!
цитирай
6. valsodar - "дълготраен политически актив на Републиката" ??!
21.10.2008 15:35
Ако човек болен от рак, счита заболяването си за "актив" , то съм напълно съгласен с тебе ! :)))
цитирай
7. miralyub - Това с ДПС е интересно от гледна т...
21.10.2008 15:36
Това с ДПС е интересно от гледна точка на това, че определено е прецедент... Но пък какво по-хубаво от това една невъзможна за елиминиране от избирателя партия, да се саморазсипе отвътре.
Тази иначе потайна и стройна лидерска партия за първи път се разтърсва от такъв мащабен и най-вече мистериозен скандал. Очаквам оттук натам да излизат доста интересни неща от същността й... Може би наистина е началото на разпада им... ще устискат ли на огромните по мащаб подозрения, потайности, ежби и ще има смяна на лидери?!?!? Предстои да видим...
цитирай
8. zulu - valsodar
21.10.2008 15:43
Ами, май за едни актива е по-скоро пасив, за други - обратното... въпрос на инвестиция....
Иначе, правилно си ме разбрал!!! :)))
цитирай
9. zulu - miralyub
21.10.2008 15:49
Не вярвам да успеят да излязат кой знае колко интересни неща, не и от "недрата" на ДПС!!!
Не е и първата буря, в която Доган трябва да оцелее политически, а дали ще е последната - наистина предстои да видим!
цитирай
10. rummi - мисля като пак да има общо със "сигналите" от ЕС
21.10.2008 16:11
четох подобно нещо - че е време да бъдат отстранени от ръководни постове представителите на някои партии поради некомпетентност.

ама защо са го взели така буквално, не знам.
цитирай
11. viovioi - Доган не дава изявления, скрил се е.
21.10.2008 16:17
Какви ли не варианти се коментират по форумите. Ако се направи някакво обобщение и групиране на мненията(по мое наблюдение) предположенията се групират така:
- брутално убийство на А.Емин от свои 36%
- брутално убийство на А.Емин от ДАНС12%
- подтикнат(принуден) сам да го извърши 8%
- намесен в икомомически интереси на групировки 16%
-убит от Ахмет Доган 28%

цитирай
12. zulu - viovioi
21.10.2008 16:23
Доган никога не дава веднага изявления, ако въобще...
Най-много да "подхвърли" някоя философска криптограма, над която "елита" да си блъска главата, докато той "оправи" нещата...
цитирай
13. haralanov - Атове ли..?
21.10.2008 16:30
Най-обикновени помияри са и Доган и цялата му клика.Не вярвайте на техните вестници!Елементарно е!Доган го има,за да я има и БСП...
цитирай
14. zulu - turbo4
21.10.2008 16:32
Интересен анализ!!
Дали е истина новината за масонското членство на Емин - не знам! В Бг, когато нещо не може да се обясни, се вмъква и масонската следа, та хаосът да стане пълен!
Доган не е луд, не и до там, че да поръчва убийства в дома си! Винаги е имал начини да се справя с партийно "неудобни", а дали Емин му е бил неудобен, е също въпрос без отговор!
Ако някой е решил да разиграва сценарии като тези, за които споменаваш - тежко ни!!!! Премахването на ДПС ще е абсолютна грешка!! След такъв вариант - няма правилни и добри сценарии.
Колкото до изкупителната жертва в борбата с корупцията - да жертваш цяла партия (ДПС) и да отвориш кутията на Пандора по тези земи, е прекалено висока цена, за да направиш добро впечатление на Евро-чиновниците!!
Дано призракът не е гладен за плът....
цитирай
15. valsodar - Турбо, не си съвсем прав
21.10.2008 16:49
Васил Илиев си бе също масон, но това не попречи на стрелеца с флоберката в драките, нали ?
Или може пък някои наемни убийци да са слабоинформирани и по погрешка да са го шитнали ?!
То така ще е било и в сарая - някой си е пуцал на воля, а слепоочито на Емин, по погрешка се е отзовало по траекторията на куршума ?!
И после стреляй пак, че да останат барутни налепи по ръката му... усложнения излишни ! :)))
цитирай
16. zulu - turbo4
21.10.2008 16:53
В такива случаи е добре да прецениш "конвенционалните" факти, а да не изземваме ролята на бг журналистите и да произвеждаме фойерверки!!!
Всички партии са хартиени тигри, защото всички сме част от родното оригами!! А и мисълта, че всички са марионетки, в един момент ни оставя без кандидати за кукловоди! Дали не попрекалихме с броя на марионетките, поне на родна почва??
Конфликти - много!!!
А не подценяваш ли "мижавия малцинствен политик"?? Погледни малко по-обективно на "нещата", раздели разум от чуства!!
А колкото до парите - ами, да, парите диктуват всичко.... нищо ново на "сребърния" фронт....
цитирай
17. zulu - valsodar
21.10.2008 16:59
В тази връзка - и Илия Павлов беше масон, но снайпера не го подмина.... и никакви налепи, полипи нямаха значение!!!
цитирай
18. zulu - turbo4
21.10.2008 17:27
Постингите ти съм ги чела!!
Като жена също така знам. че понякога аксесоарите са по-важни от облеклото!! :))
Нямах предвид, да взимаш страна, а да не "произвеждаме" топовни новини-салюти, които служат само за отклоняване на вниманието от същественото!!
Е, точно за неблагоприятните последствия за хората говоря и аз, ако прекалено се "заиграем" с подценяване на "мижавия малцинствен политик"!!
В блога всеки си казва мнението - това е и целта на занятието!! :))
цитирай
19. анонимен - Един турчин по-малко
21.10.2008 17:31
Един турчин по-малко-това е добрата новина. Все пак и това е нещо. Дано се разгърне по-мащабно-като няма съд и прокуратура- и на това сме доволни
цитирай
20. zulu - анонимен
21.10.2008 17:39
Не е това начина.... не е....
и пак няма добра новина....
цитирай
21. krotalka - Нещо което си струва да се прочете!
21.10.2008 17:49
http://www.vsekiden.com/?p=40108

Не знам какво мислите вие, но за мен това е най-точния анализ на ДПС-Доган!
цитирай
22. zulu - krotalka
21.10.2008 18:47
Може и да ти харесва този анализ, но вземи под внимание кой го казва: лидерът на НЕРЕГИСТРИРАНОТО ТУРСКО обединение!!!!
Другите призраци, които изпълзяват от килера, когато има криза в ДПС!!! Сепаратистите не са алтернатива, без значение какво знаят и какво казват!! Този "лидер" иска признаването на турско национално малцинство!!! Ако не го признаем, ни припомня Милошевич!! Турско национално малцинство е съвсем различно от турско етническо малцинство!!
цитирай
23. krotalka - Някъде да съм казала, че ми харесва?!
21.10.2008 19:03
Просто казах, че си струва да се прочете.
Ако си го прочела внимателно, накрая споменава, че е станал свидетел как български турчин (негово определение) се е записал за член на АТАКА.
Откровено казано, писна ми да ме заплашват с нарушаване на гражданския мир и второ Косово, ако статуквото се промени.
цитирай
24. zulu - krotalka
21.10.2008 19:11
Прочетох го цялото, а и друго негово, а съм чела и много други подобни интервюта през годините на лидери на няколко други нерегистрирани движения, проповядващи същото (или просто през годините сменяват имената и лидерите, но не и идеите).
Иначе, всичко си заслужава да се прочете, но трябва и да се подлага на съмнение - всеки преследва свои цели с подобни изказвания и анализи!
Не мога да знам дали фактите, които той цитира са наистина факти - хората като четат не се замислят за това, защото информацията е скандална, нестандартна и объркваща!! Ходи намери, например, някой си Мюмюн или Ариф да го питаш дали наистина се е записал в Атака?!
А Атака.... друга интересна и опасна тема...
цитирай
25. zulu - ioloiolov
21.10.2008 20:41
Който каквото си е надробил - такава ще е съдбата му!!
Аз не споря колко е умен Доган, а и хитрост + находчивост + подходящ момент + подходящо място правят чудеса с политическата кариера на човек! Както на всякъде по света, така и в Бг, не е необходимо да си много умен, за да станеш "успешен" политик или бизнесмен! Знанието и многото акъл са бреме, по-скоро недостатък за успешна плитическа кариера!
А и както са казали хората: "Малко акъл, ама на време"!
Иначе, фактите, които си споменал, всеки би трябвало да ги знае, освен ако не страда от амнезия - писано е, говорено е...
цитирай
26. zulu - ioloiolov
21.10.2008 20:46
Извинявай, би ли изпратил още веднъж коментара си, защото изчезна!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zulu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 596420
Постинги: 113
Коментари: 1226
Гласове: 7588
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031