Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2008 17:08 - За махмурлука с любов
Автор: zulu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1902 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

А не, не бързайте да спирате да четете, само защото ви прилошава като си спомните последния си махмурлук! Както винаги съм твърдяла – много се пие в тая държава, което веднага води до извода, че и много се махмурлучи (ха, добра дума се получи!) Та, мили ми махмурлучета, този път искам да си поговорим не за сутрешно-следобедните ви  напъни да заличите последиците от всичко онова, което снощи доброволно сте изсмукали, опитвайки се да опровергаете истинността на твърдението, че е невъзможно да изпиете всичкото пиене, защото вие го поемате с чаши, а те го носят с каси!

Ако приемем за истина, че любовта опиянява така както доброто старо вино, следва да приемем за вярно, че след като изпиете и последните капки от еликсира „любов”, една сутрин се събуждате с грозен махмурлук! Тогава всички започват да ви третират като болен и да ви дават акъл как да се излекувате. Ако не ми вярвате, вземете което и да е списание!! То не е „шопинг” терапия (това не означава да си го изкарате на шопите!), то не са женски партита (а това пък в никакъв случай не означава да „обърнете резбата”, ако сте момиченце). Съветите на специалистите стигат и до алкохолна терапия, като крайна мярка, вярвайки, че спиртният махмурлук някак си ще абсорбира любовния такъв, ще го разтвори в алкохолните си пари, а срамът и резилът от снощната ви излагация в n-брой клубове ще даде тласък на един оздравителен период, който има всички шансове да ви върне в кошарката на безцветното, лишено от грешки, но трезво живуркане.

Е, драги махмурлучета, аз искам да ви предложа нещо различно, което като всеки добросъвестен пионер в дадена област, тествам първо върху себе си! Като първа стъпка, ви предлагам да теглите по една голяма на всички клиширани терапии! Второ и последно, отпуснете се, извикайте спомените за вчерашната любов и я изживейте мислено наново – миг по миг, като не пропускате нито един хубав момент, колкото и малък и незначим да ви се струва! И помнете, че всички тези красиви спомени са ваши, вие сте бил главният герой/геориня в тази любовна история/сапунка/комедия! Сега им се насладете! Усещате ли как се усмихвате? Не се поддавайте на тъжни мисли и не обвинявайте никой, че ви е дръпнал чашата с любимото питие в най-неподходящия момент, точно когато най-много ви се е пиело! Приемете факта, че този купон е свършил, но е бил хубав и вие не сте проспали нито един заслужаващ си момент от него!

Така че защо не превърнете любовния си махмурлук в преглед на спомените за вчерашния пир на любовта,  а не в зле режисирано предаване за обречените жертви на коварната съдба?! И както е казал един от любимите ми писатели: „До следващото влюбване”…



Тагове:   махмурлука,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pixy - Харесва ми тази философия:)
11.07.2008 09:23
В крайна сметка след дълга, тежка вечер се чувстваме наистина ужасно, но въпреки всичко като си спомним колко готино и весело ни е било и какви излагации и смешни ситуации е имало..Хубавите спомени винаги ще са с нас;)
Мерси за влятата доза позитивизъм!
цитирай
2. fenris - супер темичка
11.07.2008 09:36
на тези дето препоръчват алкохола" Съветите на специалистите стигат и до алкохолна терапия, като крайна мярка, вярвайки, че спиртният махмурлук някак си ще абсорбира любовния такъв, ще го разтвори в алкохолните си пари, а срамът и резилът от снощната ви излагация в n-брой клубове ще даде тласък на един оздравителен период, който има всички шансове да ви върне в кошарката на безцветното, лишено от грешки, но трезво живуркане." Ще отговоря с цитат от книгата "Невероятната Марта" на Величка Настрадинова. "Алкохолът спитосва проблемите за да ги запази по-дълго". Колкото до проблемите на любовният махмурлук те се лекуват като запазиш приятното усещане от невероятните изживявания и отправиш поглед напред за нови такива със следващата любов(дължа да поясня не говоря да си легнеш с някой за да забравиш, това има същото въздействие като алкохола). Поздравления за темата!
цитирай
3. zulu - :)))
11.07.2008 09:50
Е, радвам се, че не съм сама с тези си разсъждения, които нямат задълбочеността на някакво изследване и нямат за цел да поучават, а най-вече да ви развеселят и да ви повдигнат духа!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zulu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 599353
Постинги: 113
Коментари: 1226
Гласове: 7588
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930