Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2008 11:36 - Шизофренията на един народ
Автор: zulu Категория: Други   
Прочетен: 9033 Коментари: 42 Гласове:
0

Последна промяна: 09.09.2008 16:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отдавна съм се отказала да гледам и слушам предавания, които съдържат израза „Сутрешен блок”, където хора с ментални увреждания споделят нечистоплътните си страсти с „драгия зрител/слушател”. Отдавна е прието за нормално, ако „събеседника” е богат и/или известен, извратеностите му да бъдат квалифицирани като „ексцентричности”.

Да приемем, че телевизията минава за по-престижна медия, та и заради това там по-често се любуваме на „ексцентриците”, които споделят новите си ексцентрични формули за прецакване на една държава и пре…ване на пре…бания зрител. Купонът е съвършен, когато водещия обяви на зрителската фауна: „Микрофонът е ваш” и всички, които са станали рано, нямат работа и обожават гласа си, се включват в безсмислената дърдорилня, за да затвърдят убеждението, че и от двете страни на малкия екран седят кандидат-пациенти на Карлуково.

Сутрешните блокове на радиата са други нещо! Там поощряват драгия слушател да се обади и да вземе отношение по жизнено важни теми!! „Тонът” на разговора се задава от водещите, популярността на които е право пропорционална на цинизмите, изплющени в ефир рано сутрин.

Въпросът е, че дори да избереш да не слушаш и гледаш радио и телевизия, не си застрахован от „срещи” с тази умствена полюция! В кварталното магазинче за кафе, цигари и други полезни стоки, жените, които работят там слушат радио – едно от тези, които през повечето време пускат музика, но в ранните часове на деня една „тройка” жонглира с горещи теми от рода: „Правихте ли секс тази сутрин и, ако да, къде?”. Нали се сещате, че печели онзи мил зрител/ка, който успее да впечатли обръгналите водещи! Е, да ви кажа – впечатли ги! Сигурна съм, че повечето от вас, ако не са имали щастието да чуят точно този сутрешен блок (от преди 1-2 години), то техни близки са им го разказали!! Култова простотия!! Мъж се обажда и споделя пред нам-колко-си слушатели, че интимничил с жена си сутринта върху пералнята. Да де, но за да му дадат наградата се налагало и жена му да потвърди неговата версия за сутрешния фитнес! Аз бях убедена, че „работата” е нагласена, сиреч милата женичка ще си „признае” за пералнята и ще ни отърват от ефирното си присъствие! Последва свързване, мънкане, но накрая се стигна до дългоочакваното признание: да, имало нещо сутринта, ама дали да каже къде?! Водещата я окуражава. Тя се колебае – все пак много хора слушат! Водещата я успокоява, че нейният жребец вече е разкрил мястото, тя обаче пак се колебае… Ние, драгите слушатели вече губим търпение: ми, да казва и да приключваме, ега си!! И тя плахо разкрива мястото на деянието: „Ами, в д..то!” Предвид часа на излъчване съм абсолютно убедена, че този ден ще да е имало доста ПТП-та, поне в района на София!! Тази история може да сте я чули и като виц!!

Но днес, днес с каква тема се бяха заиграли! Никаква милост към тези, които още кафе не бяхме пили, въпреки че и на няколко водки е трудно смилаема тема: „Перверзиите в секса”. Аз по неволя „хванах” 5-6 минути от тази „дискусия”, но мисля, че това беше „крем де ла крем”, кулминацията, черешката и т.н. Мил човечец споделяше, че вече не практикува душене по време на секс, ми просто вече не му е интересно, отговаря той на закачката на водещия да не би да има астма! И след това спокойно обяснява, че няма астма (ние си отдъхваме), а има шизофрения (ние направо спираме да дишаме)! Направо ми прикова вниманието! Вече не се нервех, че опашката в магазина върви бавно! Евала, един поне да си го признае! И то с какво хладнокръвие – дори интонацията му не се промени! Последва изповед, за която ни водещи, нито зрители сме мечтали да чуем!! Милият човечец каза, че споделя с психиатъра си своите сексуални фантазии и перверзии, но докторът не издържал последния път и… повърнал, след кат разказа бил онагледен с клипче от телефона!! Няма да ви разказвам какво е имало на клипчето!! Както се казва, който чул, чул! Водещия с глас от отвъдното го помоли да си мери приказките?! Последва разясняване защо човечеца вече ходи при жена психиатър, а аз някак си успях да си купя каквото имах да купувам и с разфокусиран поглед и походка стил „софийска копаница” отидох на работа!!

И никаква телевизия, радио и сутрешни блокове!! И никакви „горещи теми”, че ако лудостта е заразна и прихваща от слушане на радио и гледане на телевизия, колко ли са лудите в България?!

 



Тагове:   народ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Много, zulu, много....
05.09.2008 11:39
Много, zulu, много....
цитирай
2. zulu - gothic
05.09.2008 11:40
тъжно, тъжно....
цитирай
3. cucu - ...
05.09.2008 11:45
Нямам думи... Това е безумие някакво...
цитирай
4. анонимен - Не разбрах,
05.09.2008 11:49
кое е тъжното и безумното? Че някой си прави бъзици в "тройка на разсъмване" ?
цитирай
5. cucu - И че
05.09.2008 11:54
такива хора са на свобода, вместо в специализирани заведения.
А ако е шега - честно казано, прекалено груба ми идва!
цитирай
6. анонимен - Е шега е рабира се.
05.09.2008 11:58
Стига сте шашкали за глупости.
цитирай
7. zulu - cucu
05.09.2008 11:59
специализираните заведения не знам дали "работят" и дали имат капацитета да поемат всички!
и е тъжно, ако само такива "теми" останаха за сутрешни шеги и закачки!!
цитирай
8. zulu - tlnet
05.09.2008 12:04
една "шега" като прекрачи определени граници, става долнопробен цинизъм!
интересното е, че явно няма "цензура" за сутрешните радио блокове!!??
а колко от слушателите са под 18 год.?
и чудно ли е какво става с психиката на подрастващите, ако такива "шеги" и откровения са "нормални"??!!
цитирай
9. анонимен - Zulu,
05.09.2008 12:07
Така е, съгласен съм. Простотия във всички случаи не е хубаво нещо, още повече ако се лее по много слушано радио.
Това, което казвам е, че има адски много по-страшни неща, които могат да се чуят рано рано (примера със сутрешните блокове е много добър).
Там е тъжното и безумното. Тва, че някой си изчукал жената на пералнята, не ме притеснява толкова, колкото да слушам как на тоя дето му плащам данъци ме лъже от екрана :D
цитирай
10. zezo - Шега, при това изтъркана, понеже ...
05.09.2008 12:10
Шега, при това изтъркана, понеже преди няколко месеца чух от брат ми, че същото това "диалогче" се е разиграло и в "Море от любов" по bTV по абсолютно същия сценарий.
цитирай
11. valsodar - Не бой се !
05.09.2008 12:11
Перверзията , която ще си я спестиш от там, спокойно ще си я откриеш тук ! :)))
цитирай
12. zulu - tlnet
05.09.2008 12:11
Еднакво опасни са!! Психиката на хората е лабилна, заради живота наречен "оцеляване"! Но да му доусукваш мозъка с перверзни простотии рано сутрин, също не е гот!!
Може утре един от тях да реши да стане политик...
;))
цитирай
13. maqme4 - maq
05.09.2008 12:16
to ako nqkoi ot tqh stane politik moje i da se opravi polojenieto v BG....znae li 4ovek hahahaha
цитирай
14. maymi - Мда
05.09.2008 12:31
По медиите, предаванията, блоковете, които са в праймтайм, може да си съставиш сравнително точна преценка за процесите в една страна и нивата. Без да правиш сложни проучвания.
Пазарна икономика. Предлага се това, което се търси (същата "тройка" звучи отвсякъде - това се харесва значи) и проблемът наистина не е в предлаганото. Някъде по-назад е - проблемът е в търсеното. Само че, няма отговорник по вкусовете на един народ, културата му на гледане/слушане, потребността му от определена информация, темите, които го забавляват, комплексите, които избива чувайки определени новини...и т.н.
Спасението на давещите се... Помниш.
цитирай
15. zulu - maymi
05.09.2008 12:40
Това за търсенето и предлагането е така! И сигурно резултатите са най-тъжната констатация, поне за мен!
И знам, че не е от "вчера" и знам, че хора всякакви, ама някак си не свикнах...
но се надявам, че има и други като мен, дето не искат да свикват!!

цитирай
16. elpidas - не знам
05.09.2008 12:42
дали да се смея или е за плач ... но е написано много интересно :)
цитирай
17. zulu - elpidas
05.09.2008 12:46
И аз не знам - за сега се смея през сълзи!!! :)))
цитирай
18. maymi - zulu
05.09.2008 12:56
Сигурна съм, че и за теб има приятни, полезни и интересни неща от пресата и телевизиите. Ако твоите неща не са в най-гледаемо време, значи не си от масовката. Което от някаква страна е добре за самочувствието и самооценката :))

П.п. - в нито една страна вкусът на масовката не е това, с което по-интелигентните биха се фукали пред света :)
цитирай
19. zulu - maymi
05.09.2008 13:05
Ще се съглася с теб!!!
;)))
цитирай
20. pongo - "...не си застрахован от „срещи” с тази умствена полюция!'
05.09.2008 13:11
Полюция, Зулу, в българския език не означава "замърсяване" - смилълът, който предполагам влагаш в думата, а се нарича еякулацията по време на сън.
цитирай
21. apolonspirit - :)
05.09.2008 13:11
Занчи с право не слушам радио сутрин рано.
цитирай
22. zulu - pongo
05.09.2008 13:22
Всъщност съчетах смисълът, който има на бг и на английски!!
цитирай
23. zabylgarite - ВЛАСТТА Е ШИЗОФРЕНИЧНА
05.09.2008 13:24
ОТТАМ ИДВА ВСИЧКО,ОТ ГЛАВАТА НА ВМИРИСАНАТА РИБА,КАТО ДЕЛФИНА,УМРЕЛИЯ,КОЙТО СЕ ВМИРИСА И ИЗГНИВА ВСЕ ОЩЕ НА ВАРНЕНСКИ ПЛАЖ В КРАЯ НА ГРАДА,БЕЗ ДА БЪДАТ ВЗЕТИ КАКВИТО МЕРКИ СА НУЖНИ НАВРЕМЕ.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТАТИЯТА.ПЪЛНА ПОМИЯ СА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ,ОСНОВЕН МАНИПУЛАТОР НА НАИВНИТЕ ХОРА.ПРОСТО НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!
цитирай
24. fear - "тройка за повръщане",
05.09.2008 14:41
или както там се казват тези бездарни олигофрени, са най-кухото нещо в бг-ефира ЕВЪР.
Ако искат да са забавни (засега абсолютно неуспешно), да станат ТВ водещи и сутрин в 7 да си го вадят по телевизора, за да покажат кое е "6:30". По-яки ще бъдат. Сега са само тъпи. Ама много!
цитирай
25. ngc7293 - Всъщност...
05.09.2008 16:18
...не разбрах от какво точно се оплаквате? От сутрешните блокове, да това е ясно. От тематиката на сутрешния блок и това е ясно. От нечистоплътните мисли на хората, които се подвизават в сутрешните блокове... чакайте, чакайте, тук не ми стана ясно. Нима твърдите, че вашите мисли са по-чистолътни? Нима твърдите, че вие не сте извратени и не сте вулгарни? И всъщност по какво определяте какво е чистоплътно и какво не е? (контекста тук е човешките мисли)? По себе си? По хората около вас? И виждайки това, което искате да видите казвате... това е красиво и чисто, а онова е мръсно и грозно.

Да схванах оплаквате се от това, че в сутрешните блокове разни хора, говорят за разни неща, които на вас не ви харесват. Ами така де, ако живеехте в града, държавата, в света, в който искахте, нямаше да се случва това. Но всъщност щеше да се случва, защото вие самите щяхте да се включвате в сутрешните блокове, щяхта да споделяте как мъжа/жена ви тази сутрин ви е подарил/а букет от рози с псолание в тях "обичам те", без дори да осъзнавате, че мъж да подари букет рози на жена си рано сутрин с послание "обичам те" е толкова извратено, колкото мъж да изкуча жена си в д..то рано сутрин върху пералнята!

И преди да ме изпратите да се лекувам на 4-ти километър, по-добре си дайте сметка, че да заклеймяваш грозното е толкова грозно, колкото самото грозно!
цитирай
26. ahmeddogan - няма
05.09.2008 17:19
по-лош пост от този, каша голяма+коментарите по-горе
цитирай
27. fear - Пич,
05.09.2008 17:28
Но не в това е въпросът тука... Не ме кефи идеята, сутрин, докато си пия гъстото хубаво кафе, по радиото да чуя, че тази сутрин еди-коя-си мъж й я бил ебал в гъза, щото веднага си представям как после се е посрала, и започвам да си гледам кафенцето накриво. Неизбежната асоциация... Сега разбираш ли ме или по-образно да го обясня???
п.с. Финалната ти мисъл е най-мъдрото нещо, което съм чувал през последните две минути!
цитирай
28. zulu - ngc7293
05.09.2008 17:30
аплодисменти!!!
това е твоето мнение, благодаря, че го сподели!!
моето мнение е, че има лични мисли/случки, които е добре да си обсъждаш в по-тесен кръг!!
да си интересен с риск да си откровено вулгарен в ефир, никога не е било проява на добър вкус, ако все пак вярваш в такива остарели понятия!
фактът, че (примерно) Пешо е решил да сподели на населението, че е подарил рози и картичка на Мимето (примерно) ми се струва точно толкова неуменстен, колкото и сексуалните терзания на един шизофреник!!
а ако не заклеймяваш грозното, как ще го отличиш от красивото?! странни мисли...
цитирай
29. zulu - ahmeddogan
05.09.2008 17:31
ами дай един по-хубав!!
цитирай
30. invisiblelady - !!!
05.09.2008 17:42
Няма място вече в психодиспансерите, та затова се изявяват по радиото- все някой ще ги изслуша...
цитирай
31. zulu - invisiblelady
05.09.2008 17:45
има си хора за всичко!!
аз просто си изразих мнението, с което никого не задължавам!!
;))
цитирай
32. silencemurmur - хора с ментални увреждания.....
05.09.2008 19:41
.... купени за пари с пари.
Сексът струва много пари, а пари се правят най-лесто със секса. ..... И после, нали и радиото трябва да живее от сивите маси.

Silence

цитирай
33. zulu - silencemurmur
05.09.2008 20:09
така е, аз причините, оправданията ги знам! това не означава, че трябва да ми харесва, да си мълча, едва ли не и да се кефя!!
не знам защо всички продължават да се чудят на наглостта на политиците - там става въпрос за много повече пари, а оправданията им край нямат! а сивите маси (както ги наричаш) гласуват за тях и определят твоя, моя, неговия и нейния начин на живот! това означава ли, че трябва да се обезличим, да мълчим, за да не засегнем някой/нечии пари?! щом те могат да си афишират простотиите без притеснение, аз поне мога да изкажа мнението си!! а ако съм засегнала някой почитател на радио "тройките", "двойките" и т.н. - ами, въпрос на вкус!
цитирай
34. radoslav2000 - Шизомедийно представяне на шизополитиката
06.09.2008 00:00
на шизодържава в шизо-пространство времевото измерение. А иначе народа си е съвсем нормален.
цитирай
35. didim - това наистина е
06.09.2008 07:38
едно от най-тъпите предавания, които се налага да слушам докато ме карат на работа, защото съпругът ми се смее на глупостите им и слуша само това радио. Доста често сутрин разменяме мисли за т.нар. "Тройка на разсъмване". Той също признава, че са тъпи, но се смее на тъпотиите им, с което аз не съм съгласна...
цитирай
36. junkhead - моля станете свидетели на моето ...
07.09.2008 01:08
моля станете свидетели на моето падение, лицемерите никога няма да го публикуват на първа страница, ама е весел блог, на всичкото отгоре правдоподобен :) само над 18, ок!
цитирай
37. baletlnetpepas - Скъпа зулу,
07.09.2008 01:26
смятам че сте попаднали на изпълнение на някой от ранобудните тролове по радиото.
Не се впрягайте толкова, те са се посмели и, вероятно вече са забравили случката обмисляйки нови тролски нашествия.
Ако прочетат блога ви, сигурен съм, ще бъдат много доволни от вашия гняв.
цитирай
38. zulu - baletlnetpepas
07.09.2008 10:01
Драги, не-мога-да-ви-прочета-името,
Не съм гневна!! Натуралистичните описания на извретените фантазии на един шизофреник рано сутрин са в състояние да променят цветовете на красивата септемврийска утрин, а също така не се вместват (ама никак) в моите разбирания за шегичка!!
Наясно съм и с факта, че истинският шизофреник не би се признал за такъв, а най-вероятно е бил сив комплексар жаден за внимание, ръсейки провокации към тълпите "тесногръди моралисти"! Дали е доволен или не - не е от интерес за мен! :))
Поздрави на вас!
цитирай
39. empire - ххх
07.09.2008 13:39
Ааа ... много брутално :)
цитирай
40. jurnalista - не искаш да чуеш историята(ама е по ...
08.09.2008 11:54
не искаш да чуеш историята(ама е по темата) за една неделна ранна, лятна, хладна утрин, пътувайки на някъде (сега не си спомням на къде) с колегите слушаме разни словоизлияния по радиото, докато попаднахме на темата за "хроничната диария и има ли тя почва у нас?" в която монотонен специалист обяснявше в 9 сутринта какъв трябва да е цвета на акото ми, неговата плътност, консистенция, вискозитет...
цитирай
41. zulu - jurnalista
08.09.2008 12:31
позна, не искам да я чуя.... горките слушатели!!! да ти започне неделята с такава "диария".....
цитирай
42. kotak - тройката
24.10.2008 16:56
"ТРОЙКАТА" във "ВИТОША" са мн.зле.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zulu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 597103
Постинги: 113
Коментари: 1226
Гласове: 7588
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930